Blogien opetuskäyttö – blogin perustaja Anne kertoo:

Helsingin yliopiston valtsikka lokareineen oli blogien opetuskäytön suomalaisia eturientoloita. Törmäsin siihen surffiseikkailuillani kesällä 2004. Asiasta innostuneena etsin mahdollisuuksia tehdä jotain samanlaista itse ja löysin Bloggerin. Sen jälkeen olen kokeillen etsinyt suuntaa blogien käytölle omassa opetustyössäni. Alkuun tein yliopisto-opintoihini liittyen blogi-portfolion Opi blogilla. Keräsin myös eLearning-vinkkejä virtuaalilaariin.

Sovelsin blogia etälukion filosofian kurssin tuutorointiin alkutalvesta 2005 (filoblogi elää edelleen). Sittemmin olen innostunut ohjausblogi + oppimateriaaliwiki -parista. Filoblogin rinnalla kehittyy filowiki ja uutena kokeiluna pedablogi ja pedawiki.

Olen koonnut kokemuksiani levittämään opettajille suunnatun Blogien opetuskäyttö -blogin ja siitä tiivistetysti wikiin perustiedon blogien opetuskäytöstä. Olen myös koonnut likkejä blogia perustavalle opettajalle. Ja selittänyt blogien ohessa keskeisen RSS-feedin toimintaa.

Blogien opetuskäyttö -blogi syntyi viime huhtikuussa, kun en päässyt fyysisesti erääseen Tampereella järjestettyyn tilaisuuteen puhumaan. Kiitos ennakkoluulottoman Länsi-Suomen lääninhallituksen, esiinnyin blogin välityksellä tilaisuudessa ja sen jälkeen blogi jatkoi elämäänsä. Sen sijaan, että 50 kuulijaa olisi saanut puolituntisen esitelmän, monet sadat kävijät ovat olleet kuulolla.

Ks. myös: Ilmaisia välineitä verkko-opettajalle, Mediakasvatuksesta opettajille ja Media älyä -kilpailu.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: