Kuinta teimme ensimmäisen mobiiliaihion?


Tässä resepti mobiilin oppimisaihion tekemiseen:

  1. Suunnittelu: pedagoginen idea ja sisällön jäsentäminen vaiheisiin
  2. Sisältöelementtien tuottaminen ja tallentaminen (teimme tarvittavat kuvat Power Pointilla ja tallensimme jpg-muodossa kuviksi); webkamera kelpaa hyvin videoitten nauhoittamiseen (voi käyttää suoraan Windows Movie Maker -ohjelman kautta)
  3. Avataan Movie Maker (kuuluu vakiona xp-käyttöjärjestelmään); seurataan ohjelman selkeitä opastuksia (ensin tuodaan mediaelementit, sitten raahataan ne aikajanalle, asetellaan kuvat ja äänet kohdalleen ja lisäillään efektejä yms.)
  4. Tallennetaan projekti (jotta voi muokata myöhemmin); tallennetaan elokuvatiedostona, valitaan tallennusmuodoksi Pocket PC
  5. Konvergoidaan 3gpp-tiedostoksi esim. Im Too MPEG Enkoder -ohjelmalla (tai muulla vastaavalla) > tosin meillä ainakin kuva pakkautui suhteessa ääntä enemmän ja kännykässä tuloksena oli, että videokuva meni eri tahtiin kuin taustamusiikki (mutta tämäkin vielä opitaan hallitsemaan).
  6. Aihion voi siirtää kännykkään/ kommunikkaattoriin/ älypuhelimeen/ kämmentietokoneeseen/ yms. esimerkiksi kaapelilla, sinihammassäteilyllä, infrapunalla, webin kautta… ja kun käytössä on vielä langaton sähkö, homma luistaa!
  7. Tulostamme voi ihastella kurssin Moodlessa. Eivätkä muutkaan ryhmät jääneet pekkojamme pahemmiksi.
Mainokset

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: