Kuinta teimme ensimmäisen mobiiliaihion?


Tässä resepti mobiilin oppimisaihion tekemiseen:

  1. Suunnittelu: pedagoginen idea ja sisällön jäsentäminen vaiheisiin
  2. Sisältöelementtien tuottaminen ja tallentaminen (teimme tarvittavat kuvat Power Pointilla ja tallensimme jpg-muodossa kuviksi); webkamera kelpaa hyvin videoitten nauhoittamiseen (voi käyttää suoraan Windows Movie Maker -ohjelman kautta)
  3. Avataan Movie Maker (kuuluu vakiona xp-käyttöjärjestelmään); seurataan ohjelman selkeitä opastuksia (ensin tuodaan mediaelementit, sitten raahataan ne aikajanalle, asetellaan kuvat ja äänet kohdalleen ja lisäillään efektejä yms.)
  4. Tallennetaan projekti (jotta voi muokata myöhemmin); tallennetaan elokuvatiedostona, valitaan tallennusmuodoksi Pocket PC
  5. Konvergoidaan 3gpp-tiedostoksi esim. Im Too MPEG Enkoder -ohjelmalla (tai muulla vastaavalla) > tosin meillä ainakin kuva pakkautui suhteessa ääntä enemmän ja kännykässä tuloksena oli, että videokuva meni eri tahtiin kuin taustamusiikki (mutta tämäkin vielä opitaan hallitsemaan).
  6. Aihion voi siirtää kännykkään/ kommunikkaattoriin/ älypuhelimeen/ kämmentietokoneeseen/ yms. esimerkiksi kaapelilla, sinihammassäteilyllä, infrapunalla, webin kautta… ja kun käytössä on vielä langaton sähkö, homma luistaa!
  7. Tulostamme voi ihastella kurssin Moodlessa. Eivätkä muutkaan ryhmät jääneet pekkojamme pahemmiksi.

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: