SMS Post

Tekniset rajoitukset(ae) ja kapulan pienet nappaimistot ongelma. Merkkijonon pituusproblem. Ydinasiat lyhyesti.vaatii vastauksen viestiin kuten teit.Bonjour!

1 kommentti

  1. Anne said

    Niinpä, tekniset rajoitukset on aika suuret. Oispa vain tekstarien kehittäjät aavistelleet, miten kätevä viestintäväline tuli keksittyä! Oisivat laittaneet kättelyssä useamman merkin mahdollisuuden. Mutta jos ajatellaan älyllisenä suorituksena, niin tiivistäminen on erittäin vaativaa.

    Ja sitten tuo kapulanäppäinjuttu. Mulla oli viime talvena tutkimuskäytössä (olin koepupu) 2 kk Nokia N70. Muuten ihan jees puhelin, mutta ei sillä kyennyt oikein tekstailemaan. Pienet, kovat, liukkaat, kuperat näppäimet. Ja minä olen sentään käsityöihminen ja suhteellisen sirosorminen. Hermot meinasi mennä ja selkeästi tekstarit väheni ihan vain sen käytettävyyden takia.

    Mutta kyllä pienellä merkkimäärälläkin pystyy viestimään yllättävän paljon. Rajoituksen voi kääntää voimaksi oivalluksilla ja luovuudella. Välittömyys on parasta teksitviesteissä. Ei niillä kukaan ajattelekkaan mitään raporttia näpytellä. Mutta tilanne välittyy. Kuten tutkimusmatkailija Heinon tapaus osoittaa! 🙂

RSS feed for comments on this post

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: