Mitä me tehtiin eilen ja miten…

Torstaina Heinolassa sovittiin, että laitetaan pitkäveto vetämään ITK-päiville. Me kun itse ollaan aivan riemastuttu tästä mobiiliverkkoyhteisöllisen oppiminen ilosta, niin toki mielellämme ilosanomaa levittäisimme muillekin. No, aika oli niukassa, sillä kuolemanviiva oli viritetty eiliseen maanantaihin.

Teimme sopimuksen: Jari lataa tiedot nettilomakkeelle ja minä laadin hakutekstin rungon, jota sitten yhteisöllismobiilisti muokataan.  Annoin alitajunnan tehdä töitä, keräsin voimia unella ja ei-mitään-tekemisellä ja sitten laitoin pohjatekstin. Mietin sunnuntai-iltana, että tätä on vähän hankalaa kehitellä sähköpostikierroksella. Perustin siis oman Google-tilin ryhmällemme ja otin käyttöön yhteisöllisen tekstityötilan, ex-Writelyn, nykyisen Docs&Spreadsheets (oisivat nyt vähän simppelimmin nimenneet hö höh). Kutsuin muun jengin collaboroimaan ja laitoin viestit liikkeelle.

No alku vaatii vähän kikkailua, kun jokaisen pitää perustaa oma Google-tili, että pääsee kirjautumaan systeemiin. Mutta kolme meistä ehti ja pääsi maanantaina aamulla sinne ja se on aivan tosi jees-systeemi. Kun Jari ja Anna Mari kirjoittivat omia lisäyksiään, ne näkyivät hetkessä minulle.

Kehittelimme esitystämme sähköpostilla. .Heikki oli .mobiilisti Helsingin junasta kommunikaattoriyhteyksissä ja käänsi kaikkien päät otsikon avainsanan suhteen. Jokainen osallistui, oli Skypetystä ja textailua ja e-mailia virtuaalikirjoituspöydän ohessa. Englanninnos saatiin kännykällä ja tekstiviestillä työkaverilta, kun kääntäjäserkku oli harmi vaan työpalaverissa ja sitten oli vielä apuna Jarin naapuriluokan ope eli liikuttiin sujuvasti akselilla Miehikkälä-Kotka-Helsinki-Turku.

1 kommentti

  1. Anna Mari said

    Uskomattoman näppärää ja tehokasta toimintaa. Kuinka kauan ilman näitä näppäriä välineitä meillä olisikaan mennyt …Ja yhdessä toimien ja ajatellen jokainen taitaa ylittää itsensä. 🙂

RSS feed for comments on this post

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: