ITK’07 ja mOpettajatiimi

Esityksemme linkit löytyvät wikistä. Tähän saa mielellään kirjoittaa kommentteja, kysymyksiä ja muuta, mitä tulee mieleen ITK-kokemusten perusteella.

Minulle tuli mieleeni Vaparetken ajoilta Pertin aamukysymykset. Uskomattoman tehokasta. Joskus koko päivän aivot raksuttivat tietoisesti tai salaa ongelman kanssa. Kysyminen aktivoi. Ja kysymys on helppo välittää mobiilisti. Tiivis ja kevyt datana. Opettajan pitäisi joskus selittää vähemmän. Käynnistää sen sijaan oppijan aivot. Tietenkin sitten tarvitaan myös hyvää selostusta, opastusta, ohjausta, kunnon luentojakin välillä. Mutta jos tuo aivojen käynnistäminen unohtuu, hanhen selkä on liukas ja tyhjä kaivo jää kuivaksi.

1 kommentti

  1. Pertti said

    Uskon, että jatkossa entistä enemmän opettajatiimimme tuo myös tämän vaparetkiblogin avulla todellisia mobiiliaikaansaannoksia esille ja kommentoitavaksi. Jäsenillämme on menossa monia mielenkiintoisia hankkeita ja kokeiluja. Tämän puolen vuoden aikana on luotu yhteistyöfoorumi, kehitelty erilaisa teemoja , on tapahtunut tiedon jakelua ja prosessointia, harjoiteltu verkko-osallistumista, sosiaalista osallistumista jne.
    Aina on muistettava myös se, että kuka tahansa voi kysyä kommenteissaan asioista, jotka askarruttavat. Eihän tiedon jakelusta millään saa niin kattavaa, että sivuilta lukemalla kaikkiin askarruttaviin ongelmiin löytyy vastaukset. Siis kysykää, asiantuntijat vastaavat. Meidän blogimme jäseniltä toivoisin, että vielä tämän kevään aikana jokainen kirjoittasi ajankohtaisen ja mielenkiintoisen artikkelin blogiimme kommentoitavaksi. Tästä on hyvä jatkaa

RSS feed for comments on this post

Kommentointi on suljettu.

%d bloggers like this: