Keitä?

<< paluu etusivulle

Tämän blogin takana kuusi virkkua verkkopedagogia suuntanaan mobiili oppiminen, avoimet oppimisympäristöt, autenttiset oppimistilanteet ja hyvin mallinnetut vapausasteet.

Retkeläisten esitelyt:

Anne Rongas

Humanisti, jonka mieli toimii kuvilla ja ahdistuu perinteisestä luokkahuone-monistuskone-opetuksesta. Maanviljelijä sielun juuria myöten myös kansan valistamisessa. Töissä Kotkan aikuislukiossa ja KyEtä-hankkeesa ja vapaa-aikoina ilottelua erityisesti oikeassa luonnossa. Pää täynnä kuvia. Huumorintajuttomuuskerhon (1980) perustajajäsen. Kotisivu paljastaa enimmäkseen asiapitoisia verkkotouhuja. Koulutus: aikuiskasvatustieteilijä + erinäisten aineiden opettaja. Kiinnostunut kehittävän työntutkimuksen menetelmistä ja etätyön tutkimisesta.

Aki Heino

Alunperin broilerikoulutuksen saanut (21-vuotiaana yo- insinööriksi) -ehtaverine paljasjalkane raumlaine merell sialuns antanu- pitkäntien elämä opettaa -pedagogi, jonka geeniperimään on syöpynyt into- / pakkomielteinen meri ja musiikki sekä vanhemmilta opittu bisneksenteko ja -ajattelu. Ihmisen luovuuden puolestapuhuja, mottona: hyvin suunniteltu on puoliksi pilattu ! Nähnyt levänkerääjästä yksikönjohtajan työt, parisuhteen haasteet sekä uuden tekniikan tuomat miljoonat sovellusmahdollisuudet, usein hujumentin avulla uusien sovellusten ideoija. Koulutushaluinen, pahasti verkkoihin sotkeutunut, nykyisin ison pyydyksen perässä seilaava verkkopedagogi, saaliin makuja toisille mieluusti jakava, syöjiä samaan pöytään kokoava. Ylpeä konemestarin ammatista ja osaamisesta sekä sen alan oppimisen ohjaajan työstä Rauman ammattiopiston merenkulkualan lehtorina. Monipuolisuus ja – muotoisuus on valttia…..

Heikki Uimonen

Päivää!

Monen tien kautta verkko-opetuksen pariin ilmestynyt harrastaja. Taustalla yritysmaailmaa, yhdistys/urheilu maailmaa ennen koulumaailmaa. Lähes hulluutena oli jalkapallo, joka on nyt taustalla. Muut hyvät harrastukset kuten sienestys, kalastus ja marjastus kulkevat mukana. Samoin korvessa eläminen tuo omat pakolliset harrastukset, jotka tietty kaikki yhdessä antavat elämään omassa ajassa kulkemisen makua.

Nykyinen sijainti verkko-opetuksessa on edelleen harrastaja, mutta vakavuutta asiaan tuo läjä aitoja verkko-opiskelijoita ja -ohjaajia sekä myös opettajien verkkokoulus.

Aikaa ei ole!

Heikki


Jari Sjölund

Jari KuressaressaTiimimme toinen raumalainen. Juuret ovat vahvasti monien sukupolvien raumalaisuudessa, mutta itse olen hiukan antanut periksi, kun olen muuttanut Turkuun ja olen opiskellut muiden suomalaisten puhepartta.

Olen myös humanisti. ”Edellisessä elämässäni” opiskelin yliopistossa kulttuurien tutkimukseen liittyviä aineita ja tutkinnon pääaineena on arkeologia. Museoissa ja arkeologisissa tutkimushankkeissa työskentelin melkein kymmenen vuotta.

Päätoimiseksi tietotekniikkaihmiseksi ryhdyin joskus 80- ja 90-lukujen taitteessa. Aikuiskoulutuskeskuksissa työskennellessäni suoritin myös ammatillisen aikuiskoulutuksen opettajan pedagogogisen pätevyyden. Kaikenlaiset kehittämishankkeet kuitenkin kiinnostivat ja jonkinlainen idealismikin kuitenkin vaivasi sen verran, että päätin siirtyä hyvin palkatusta ja säännöllisestä opettajan hommasta takaisin yliopistolle surkeasti palkattuun ja työsuhten kestolta epävarmaan, mutta vapaaseen ja innovatiiviseen työhön. Nyt siis olen mukana kehittämässä sekä oman oppilaitokseni että vähän lajemminkin opettajankoulutuksen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöä.

Mitähän nyt tähän vielä kertoisin itsestäni: enemmän kehittäjä kuin tekijä,  sekaisin humanistia ja insinööriä, arvot humanismista, teot melko teknokraattisia, valmis lähtemään mukaan kaikkeen uuteen, muuten aika hyvä lounaissuomalaisen stereotyyppi. Harrastukset: saaristo ja museot.
 

Pertti Krankkala

Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymän Nivalan ammattiopiston lehtori ja verkko-opetuksen koordinoija ja kehittäjä. Olemme tehneet kuntayhtymään tietokantapohjaisen työssäoppiminen verkossa internet-sivuston www.kam.fi/tov. Tällä hetkellä toimin talo- ja rakennustekniikan valtakunnallisena verkko-opetuksen koordinoijana. Olen tehnyt opetushallituksen palvelimelle viisi laaja oppimisaihioita www.edu.fi/oppimateriaalit/lvi Harrastan vaellusta, lenkkeilyä, moottorikelkkailua, kuntosalilla käyntiä, metsätöitä. Luulen osaavani tanssia valssia, humppaa, foksia, tangoa ja hieman jenkkaa. Haluaisin oppia hitaan valssin, tsat-tsat-tsaan (meniköhän oikein) jne. Haastetta riittää. Lisäksi tietoverkkoasiat ja uuden oppiminen kiinnostavat.

Anna Mari Leinonen

Kasvatustieteilijä ja lastentarhanopettaja, jonka intohimona monimuotoisten opetus- ja oppimismahdollisuuksien kehittäminen.  Verkko-opetuksen kehittäjänä kulkenut mielenkiintoisen matkan ammatillisten opettajien kanssa valtakunnallisessa virtuaalikouluhankkeessa. Tältä matkalta syttynyt kiinnostus ammatillisen opettajuuden tutkimiseen, joka viime aikoina vienyt kaiken vapaa-ajan. Tällä hetkellä ylitarkastaja Opetushallituksessa opettajankoulutuspalveluissa, vastuualueena mm. verkkopedagogiikka ja mediakasvatus.
Vahva usko siihen, että pedagoginen rakkaus on opetuksen perusvoima myös verkko-oppimisympäristössä. Ja ehkä myös mOppimisessa 🙂

Mainokset

3 kommenttia »

 1. Hanne Koli said

  Mukavaa tämä vaparetki – miten on onko tänne pääsymahdollisuutta ulkopuolisella – vai onko vaparetken sisäpiirin juttu? Retki kiinnostaa. Hanne

 2. Aki said

  Hei Hanne!

  Omasta ja vaparetkeläisten puolesta , tervetuloa!

  Kommentointihan onnistuu kaikilta ilman mitään erityistä temppuja. Jos haluat antaa teeman tai pohdinta-ajatuksen otsakkeena, senkin voi antaa kommettiosioon, josta se poimitaan. Mitä kaipaisit kommentoinnin lisäksi? Kirjautumista, tiedostojen lisäystä, vai mitä ? Bloggaushan on Sinulle tuttua. Kerro…

 3. Anne said

  Hei vain,

  Akia säestäen kommentoin, että kommentointi on avonna kaikille eli tervetuloa mukaan. Koska kyse on erään kurssin eräästä tiimistä, kyse on siltä osin sisäpiiristä eli ylläpitäjinä olemme me kurssilaiset. Tämä blogi on elänyt ja elää varmaan edelleen hyvin vahvasti kommenttikeskusteluitten kautta ja me ylläpitäjät nostamme myös kommenteista blogimerkintöihin aiheita.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: